Το συμβόλαιο του «Αναστό» και η Showbiz

Author: Χωρίς σχόλια Share:
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf

Αρχές του 1986 και ο αρχiσκόρερ του Ολυμπιακού, Νίκος Αναστόπουλος έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ομάδα του Πειραιά με το ποσό των 22 εκατομμυρίων δραχμών, ένα ποσό που είχε δημιουργήσει αίσθηση τότε σε ένα γενικότερο πλαίσιο λιτότητας που επικρατούσε.

1983-1984-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82

 

Ο ίδιος,  συνειδητοποιημένος, ψύχραιμος και ελαφρά πικραμένος από τις δηλώσεις επωνύμων και ανωνύμων που ακολούθησαν την ανακοίνωση του νέου του συμβολαίου, ξεσπά σε μια συνέντευξη που έδωσε εκείνη την περίοδο στον δημοσιογράφο των «Νέων», Άλκη Πασαλίδη . «Δεν θα παίζω 30 χρόνια ποδόσφαιρο. Είναι αδύνατον για τα ανθρώπινα μέτρα αυτό. Συνεπώς, το ταλέντο μου και η αξία μου λογικό είναι να αποδώσουν μέσα στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που θα βρίσκομαι στα γήπεδα» δήλωνε ο «μουστάκιας».

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf

«Είναι άδικη η κριτική που μου κάνουν όσοι είναι έξω απ΄το χορό και έχουν χόμπι να δημιουργούν εντυπώσεις» συμπλήρωνε ο ίδιος. Μίλησαν άνθρωποι της κουλτούρας για το πώς κρίνουν το ύψος της αμοιβής μου και ούτε λίγο ούτε πολύ θεώρησαν απαράδεκτο δύο «πόδια» να κερδίζουν τόσα χρήματα. Αγνόησαν οι κύριοι αυτοί ότι ο Αναστόπουλος δεν είναι δύο χρυσά η χάλκινα πόδια, αλλά εργαζόμενος με ειδικό βάρος σε έναν συγκεκριμένο και γεμάτο ιδιομορφίες χώρο του ποδοσφαίρου, συνέχισε.

Συνέκριναν ανθρώπους του ποδοσφάιρου με ανθρώπους του πολιτισμού, δηλαδή δύο ανόμοιες κατηγορίες. Ο σέντερ φορ της Εθνικής υποστήριζε χαρακτηριστικά, «αν προσθέσεις ένα μήλο και ένα πορτοκαλί ,πάλι θα έχεις από ένα και όχι μηλοπορτόκαλα! Όταν έρχεται η ώρα της κριτικής κάποιοι εξαφανίζουν τους καθρέφτες. Δηλαδή υποστηρίζουν κάποιοι πως αν τους γινόταν μια επαγγελματική πρόταση καλύτερη, θα την απέρριπταν; «Δεν μπορεί εγώ να είμαι το εξιλαστήριο θύμα της λιτότητας ενώ κάποιοι τραγουδιστές για μια βραδιά στο παλκοσένικο κερδίζουν 500.000 και 600.000 δραχμές, συμπλήρωνε φανερά εκνευρισμένος.

«Στην ρύθμιση της πενταετίας μου,  δέχτηκα κριτική από τον Κο.Λαζόπουλο. Μα τι να κάνουμε, αναρωτήθηκε ο «Αναστό», οι αξίες να μην πληρώνονται; «Είναι δυνατόν να αμείβεται ο Κος.Λαζόπουλος όπως ο Χάρρυ Κλύνν; «Βγήκα εγώ ποτέ να κατηγορήσω δημόσια κανέναν; Πρίν λίγο καιρό ήμουν ο Αναστόπουλος που πήρε εκατομμύρια και οι επικριτές αμέτρητοι, τώρα είμαι ο ίδιος που θαυμάζουν; Από την κατακραυγή στην αποθέωση, παρατηρούσε ο «Νικόλας» που έκλεισε την σύντομη συνέντευξη, δηλώνοντας πώς «τώρα που πήραν τα βίντεο φωτιά με τα γκόλ μου»,ειλικρινά δεν κακίζω κανέναν.

Previous Article

Ο Παναθηναϊκός με σύμμαχο την Ε.Μ.Υ! (1986)

Next Article

Γεωργαμλής και Βλάχος ονειρεύονται …το ντέρμπι (1986)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *