Τελικός χωρίς …τηλεόραση

Author: Χωρίς σχόλια Share:
1

Γνωρίζατε ότι ..ο μοναδικός τελικός Κυπέλλου Ελλάδος , από το 1970 εώς σήμερα , που δεν μεταδόθηκε live η μαγνητοσκοπημένος , από κανένα δημόσιο η ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό , ήταν ο ..διπλός μεταξύ Παναθηναϊκού – Αθηναϊκού τον Μάϊο του 1991

Η αιτιολογία ήταν ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν θα συγκέντρωνε υψηλή θεαματικότητα αλλά και τα απαιτούμενα έσοδα από τις διαφημίσεις στα ταμεία των καναλιών , λόγω της διαφοράς δυναμικότητας που χώριζε τους φιναλίστ . Οι διοικήσεις των δύο αθηναϊκών ΠΑΕ ζήτησαν 20 εκ.δρχ. για να επιτρέψουν στην ΕΡΤ να μεταδόσει τους δύο τελικούς . Ανεπίσημα όμως , ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης , κατα την προσφιλή του συνήθεια εκείνη την εποχή , ήθελε να δει πως θα εξελιχθεί η κίνηση των εισιτηρίων για να πράξει ανάλογα ..  Η ΕΠΟ δεν είχε λόγο στη διαπραγμάτευση , τα ιδιωτικά κανάλια είχαν μπει δυναμικά στη νέα τηλεοπτική μόδα ( μπάσκετ ) που έφερνε έσοδα στα ταμεία , και δεν έκαναν προσφορά  , με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να μείνουν χωρίς εικόνα ( !! ) από τον πρώτο τελικό στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξήχθη με το ιταλικό σύστημα .

Έτσι , αρκεστήκαμε όλοι στα καθιερωμένα τρίλεπτα στιγμιότυπα των αθλητικών εκπομπών της ημέρας . Όσο για την προσέλευση του κόσμου ; Γύρισε και αυτός την πλάτη στον τελικό . Και στα δύο ματς δεν κόπηκαν πάνω από 35.000 εισιτήρια συνολικά .

 

tv-cf83cf84cebfcf80

Previous Article

Βλάζνια και …’Απαράδεκτοι’

Next Article

EURO 1996

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *